chris koers

Koers Consultancy

Get Adobe Flash player

wat doe ik

Wat doe ik.

Laat ik beginnen met aan te geven wat ik niet doe.

Aan langdurige procedures heb ik plat gezegd een enorme hekel. 

Voor een ondernemer is dat geen oplossing, het duurt jaren en de enige die er rijk van wordt is de adviseur.

Ik heb een hekel aan opgeklopte schijnproblemen die vaak door emotie worden gestuurd. 

Ik doe daar niet aan mee. 

Er zijn genoeg anderen die hun en uw kostbare tijd daarmee vullen. 

Mij geeft dit geen enkele voldoening. 

Een beetje ondernemer komt daar vaak na een paar dagen op terug. Ik ben erg pragmatisch en vind dat het wel ergens om moet gaan. Het recht moet niet misbruikt worden om een ander het leven zuur te maken of op kosten te jagen.

Dat wil niet zeggen dat er niet geprocedeerd wordt, maar ik zie procederen meer als onderdeel van de onderhandelingsstrategie. Het recht geeft dan aan hoe sterk die positie is.

Ik werk bij problemen niet zo zeer voor maar eerder met de ondernemer samen. Ik breng de juridische component in en gezamenlijk wordt de strategie bepaald. Als adviseur ben ik meer een goede onderhandelaar.

Verwacht op mijn site ook geen ronkende teksten over hoe goed ik wel niet ben. Dat oordeel geeft de opdrachtgever wel. 

Evenmin zult u mij reclame zien maken. Mijn ervaring is dat als ik mijn werk in de ogen van mijn opdrachtgevers goed doe, dit zich wel rond spreekt. Een ander timmert dan wel aan mijn weg. Deze website zie ik als een noodzakelijk kwaad en de bouwer heeft er een leuke vakantie aan overgehouden.

Wat doe ik wel.

Als ik een zaak accepteer mag u van mij enthousiasme en inzet verwachten op het hele gebied van de bedrijfsadvisering waarbij mijn voorkeur uitgaat naar kwesties met een bedrijfseconomisch, financieel en of fiscaal aspect, waarbij de zaak bij voorkeur door onderhandeling kan worden opgelost.

 Ik streef er naar in een win-win situatie te eindigen. Het opstellen van leesbare (engelstalige) contracten vind ik een plezierige bezigheid en uitdaging.

Ik begeef mij in heel ruime zin op het gebied van het ondernemingsrecht, bedrijfseconomische kwesties, oprichten en herstructureren van ondernemingen waarbij ook weer andere aspecten zoals het fiscale een rol speelt. 

Ik heb een uitgebreid netwerk en werk nauw samen met Register-accountants, fiscalisten en banken. 

Ook het voortraject van mogelijke insolventie heeft mijn aandacht, iets wat zeker in deze tijd van toenemend belang is. Hoe komt een ondernemer er uit. Als het gaat om zaken die buiten Nederland spelen, heb ik over het algemeen een coördinerende rol waarbij ik lokale adviseurs aanstuur. 

Ik verwijs voor het gemak maar naar mijn c.v.

Op dit moment bedraagt mijn uurtarief € 225,-- per uur excl. Btw , zogenaamde kantoorkosten heb ik niet en op mijn werkzaamheden zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.